Dagbesteding verminderd de eenzaamheid

Heb jij een familieleden, vriend of geliefde die vaak thuis zit vanwege dementie of andere psychische of lichamelijke ongemakken? Probeer dan eens ideeën op te doen voor interessante activiteiten die aansluiten bij zijn of haar interesses van vroeger. Activiteiten gedurende de dag brengen heel veel mensen veel geluk. Door te doen wat ze leuk vinden, kunnen ze zichzelf helemaal verlichten en zien we hoe ze zich weer volledig opbloeien. Helaas staat niet iedereen hier voor open, veel mensen zijn namelijk bang om ineens bij een ‘vreemde’ groep mensen aan te sluiten. Maar als de drempel eenmaal is overschreden, zul je zien dat ze niets anders meer willen.

Vele verschillende vormen van dagbesteding

Een dagbesteding klinkt niet iedereen even leuk in de oren. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze met ouderen op stap gaan ‘waar ze nog helemaal niet bij horen’. Echter is dit natuurlijk helemaal niet de gedachte achter dagbesteding. Bij dagbesteding gaat het erom dat mensen die beperkt worden in het doen van activiteiten die ze leuk vinden, eindelijk weer kunnen doen. Keer op keer zien wij weer mensen die volledig opbloeien tijdens zo’n dag en nooit meer anders willen. Dit komt mede door het enorm ruime aanbod aan vormen van dagbesteding: van een dagje helpen op een zorgboerderij tot gezamenlijk zingen of gezellig praten aan een grote tafel onder het genot van een kopje koffie of thee. Wat jouw familielid, vriend of dierbare ook leuk vindt, er is altijd wel een dagbesteding te vinden die hier op aansluit.

Dagbesteding op maat

Toch kan het voor iemand erg lastig en soms ook een beetje eng zijn om een keuze te maken binnen het ruime aanbod aan dagbestedingen. Gelukkig kan je hierbij geholpen worden. Bij ZorgAccent bijvoorbeeld gaat iemand in gesprek met diegene om erachter te komen welke dagbesteding het beste aansluit bij zijn of haar interesses.