Dit zijn de meest voorkomende sportblessures

Benieuwd welke sportblessures veel voorkomen? Er wordt veel gesport en daar horen helaas ook blessures bij. Blessures worden vaak veroorzaakt door onjuiste opbouw van training, verkeerd materiaal of overbelasting. Een bezoekje aan een podotherapeut, fysiotherapeut of masseur kan hierbij van pas komen.

Bekijk ook: 

Knieblessure

Aan kop van de meest voorkomende sportblessures staan knieblessures. Beschadiging aan de meniscus of kruisbanden zijn komen veel voor. Ben jij een hardloper, fietser, volleyballer of basketballer? Dan heb je een grotere kans op blessures. Knieklachten zijn uiteenlopend, dus er is geen standaard behandeling. In overleg met een fysiotherapeut wordt er een behandelplan opgesteld.

Enkelklachten

Zaalvoetballers en hockeyers herkennen dit probleem misschien: een verzwikte enkel.  Een verzwikking is een uitrekking van de structuren rondom het enkelgewricht. Een verzwikte enkel herken je vaak doordat de enkel dikker wordt. Dit zorgt voor pijn en bewegingsbeperking.

Rugklachten
Niet alleen sporters herkennen zich in dit probleem, maar bijna iedereen heeft wel eens rugklachten. Vaak zijn steken en stijfheid in de onderrug het probleem. Een bezoekje aan de fysiotherapeut of masseur is in dit geval een goede keuze. Soms kan een verandering in zithouding al enorm helpen.

Specialisten

Er komen allerlei problemen in je lichaam voort vanuit je voeten. Een podotherapeut is een specialist op het gebied van voeten. Wanneer je vaak te maken hebt met sportblessures kijkt een sportpodotherapeut naar jouw manier van bewegen. Er wordt een bewegingsanalyse opgesteld om te onderzoeken waar de blessure vandaan komt. Elke sport heeft zo zijn eigen bewegingen, dus ook een eigen behandelingen.

Meer weten? Bezoek de website van Innofeet.