Een online psycholoog verlaagt de drempel

Iedereen zit wil eens niet lekker in zijn of haar vel. Dit kan komen door een recente gebeurtenis in iemands privé leven of op het werk, of iets wat in een ver verleden heeft plaatsgevonden. Wanneer dit bij jou het geval is, is het zeer belangrijk dat je hier met iemand over praat. Gevoelens opkroppen leidt alleen maar tot meer problemen en kan ervoor zorgen dat je alleen maar in een dieper dal terecht komt. Raadzaam is dus om met familie, vrienden of dierbaren over jouw situatie te praten. Het probleem is echter dat veel mensen dit moeilijk vinden en al snel het gevoel hebben dat ze iemand tot last zijn. Een oplossing kan dan zijn om naar een psycholoog te gaan.

Drempel vaak te hoog voor

Mensen hebben echter vaak net zo veel moeite met het inschakelen van familie of vrienden als een psycholoog. Zij zijn vaak bang dat iemand erachter komt of dat ze iemand daar tegen komen die ze kennen. Hierdoor is de drempel voor een psycholoog vaak ook te hoog, misschien nog wel hoger. Gelukkig is daar sinds kort een oplossing voor, namelijk een online psycholoog. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van online psycholoog E-Consulenza.

Hoe gaat een online psycholoog te werk?

Bij een online psycholoog kan je je geheel anoniem via de website registreren. Dit is één van de punten die de drempel enorm verlaagd. Vanuit het comfort van je eigen woning kan je, geheel anoniem, je registreren voor de online psycholoog E-Consulenza. Door middel van een vragenlijst kan je jouw situatie uitleggen. Een professionele psycholoog gaat dit vervolgens bestuderen en aan de hand van jouw persoonlijke situatie een plan op stellen om jou hier bij te helpen. Dit kan van een zelfstudie tot een dringend advies voor een fysieke sessie bij een psycholoog.