Een schaamlipcorrectie, hoe werkt dat?

Op het moment dat je als vrouw zijnde onzeker bent over je geslachtsdeel, kan dat erg vervelende situaties opleveren. Zo kan je bang zijn om met iemand het bed te delen en ben je terughoudender in het contact zoeken. Op het moment dat deze onzekerheid te danken is aan grote schaamlippen, dan kan hier wat aan gedaan worden. Zo is het mogelijk om een schaamlipcorrectie te laten uitvoeren. Dit kan zowel gedaan worden voor de binnenste als voor de buitenste schaamlippen. 

Hoe vindt een schaamlipcorrectie plaats?

Wanneer je ongemak ondervindt door je schaamlippen, is het dus mogelijk om hier wat aan te doen. Zo kun je zowel de binnen als buitenschaamlippen laten corrigeren. Bij zo’n correctie wordt er gekeken naar hoeveel huidweefsel er weggehaald kan worden. Vervolgens wordt het gebied verdoofd en wordt de operatie uitgevoerd. Op het moment dat het huidweefsel is weggesneden, wordt het dichtgebrand. Dit om de bloeding te stoppen. 

schaamlipcorrectie

Zie je snel resultaat van deze behandeling?

Bij een schaamlipcorrectie zie je niet direct resultaat. Dit omdat het lichaam eerst tijd nodig heeft om te herstellen. In eerste instantie zal het dan ook voornamelijk pijn doen en opgezwollen zijn. Om tijdens deze periode weinig pijn te ervaren, kun je ervoor kiezen om pijnstillers te nemen. Ibuprofen voldoet meestal prima. Na een aantal maanden zijn de zwellingen volledig verdwenen en is het eindresultaat zichtbaar. De meeste vrouwen zijn zeer tevreden over het eindresultaat en raden het ook anderen aan.