Hulp in je relatie

Hulp vragen is moeilijk. Hulp vragen als je relatie wat moeizamer gaat, is helemaal lastig. Jullie moeten hier toch samen uit kunnen komen? Je schaamt je en je voelt je mislukt. Hulp vragen is geen teken van zwakte. Sterker nog: het is een teken van kracht, dat jullie samen aan de slag willen met jullie problemen. En, dat jullie toegeven dat jullie hier hulp bij nodig hebben. De relatietherapeut is speciaal hiervoor opgeleid en heeft een schat aan ervaring om jullie verder te helpen met behulp van verschillende therapievormen. Weinig mensen praten open over hun relatieproblemen. Dat is zonde, want het kan jullie relatie redden. Of het geeft jullie de mogelijkheid om jullie relatie op een goede manier af te sluiten als jullie toch tot de conclusie komen, dat dit beter is.

Waarom is het belangrijk om hulp te zoeken bij relatieproblemen?

Een gezonde relatie is belangrijk. Mensen die in een gezonde relatie zitten zijn gezonder, hebben meer zelfvertrouwen en zijn succesvoller. Als je kinderen hebt, is een gezonde relatie de basis voor een stabiel gezin. Voor kinderen is stabiliteit heel belangrijk. Ook zij profiteren van de voordelen van een stabiele relatie van hun ouders. Een liefdesrelatie is niet zaligmakend, maar het brengt wel veel voordelen met zich mee. Het zorgt voor vriendschap, gezelschap, veiligheid, geluk en liefde in je leven. Je hebt minder stress, je slaapt beter en je leeft langer. Als je relatieproblemen hebt, heeft dit juist veel negatieve gevolgen. Deze problemen leiden tot stress en dat heeft weer een negatieve invloed op je gezondheid. Jullie vertrouwensband komt onder druk te staan en je voelt je eenzaam en onveilig. Juist doordat je je eenzaam en onveilig voelt, gaat je lichaam voortdurend gebukt onder stress. Het lukt niet om zelf tot een oplossing te komen voor jullie problemen. Ruzies over geld, de opvoeding van de kinderen of andere zaken zorgen voor relatiestress. Zo komt jullie relatie onder druk te staan. Je ziet samen geen uitweg meer en het is moeilijk om nog iets positiefs aan jullie relatie te ontdekken. Een relatietherapeut kijkt met meer afstand naar jullie relatie en kan jullie juist daarom verder helpen.

Relatietherapie is een nieuwe kans voor jullie relatie

Heb je het idee, dat jullie relatieproblemen nog niet ernstig genoeg zijn voor therapie? Als je er vroeg bij bent, is het makkelijker om nog bij te sturen en met een kortdurend traject jullie relatie in rustiger vaarwater te manoeuvreren. De relatietherapeut kiest geen partij en luistert naar jullie beide kanten van het verhaal. Hij erkent jullie verdriet. Therapie is soms ook hard werken. Je wordt geconfronteerd met je eigen aandeel in jullie problemen en je wordt uitgedaagd om het anders te doen. Jullie gaan onder begeleiding van de relatietherapeut met elkaar in gesprek en krijgen praktische oefeningen mee. De therapeut opent jullie ogen voor ingesleten gewoontes of misverstanden. Vaak boeken jullie in slechts een beperkt aantal gesprekken veel resultaat. Wil je meer informatie? Neem contact met ons op. Onze therapeut maakt graag een afspraak om kennis te maken.