Rimpels verwijderen? Dat kan ook zonder operatie

Veel mensen geven er een hoop om om zo lang mogelijk een jong uiterlijk met zich mee te dragen. De komst van zichtbare rimpels in het gezicht wordt door velen dan ook als ongewenst ervaren. Nu is het enerzijds natuurlijk zo dat rimpelvorming eigenlijk niet te voorkomen is. Dit is namelijk altijd minstens gedeeltelijk het gevolg van natuurlijke veroudering. Toch kun je wel degelijk iets doen aan je rimpels. Zo kun je bijvoorbeeld rimpels verwijderen (al dan niet tijdelijk), rimpels doen laten vervagen of de vorming van rimpels proberen te vertragen. Lees hieronder over drie methoden om rimpels te bestrijden zonder dat een operatie nodig is.

Botox

Wanneer we het over botox hebben, dan wordt in wezen botulinetoxine bedoeld. Bocouture heeft in grote lijnen dezelfde uitwerkingen. Deze bestaan er vooral uit dat lokale spiertjes deels worden verlamd. Mogelijke resultaten hiervan zijn dat rimpels worden verminderd en dat de vorming van rimpels wordt vertraagd. Botox wordt normaal gesproken via een klein naaldje ter plaatse ingespoten.

Facelift

Een liquid facelift duidt erop dat er extra vulling aan je gezicht wordt gegeven met bijvoorbeeld Radiesse vulling. De huid wordt zo weer wat verdikt, ook omdat dit goedje de groei van nieuwe vezels van collageen bevordert. Het resultaat van een dergelijke behandeling is redelijk langdurig. Over het algemeen kun je hier minstens een jaar mee vooruit. Nadien kun je ervoor kiezen om de vulling ‘bij te werken’.

rimpels verwijderen

Laserbehandeling

Tenslotte kun je bij het verwijderen van rimpels denken aan een laserbehandeling. Toegegeven, deze methode is iets kostbaarder dan de hierboven genoemde manieren, maar het resultaat is er dan ook naar. Zo’n behandeling is namelijk pijnloos en zorgt voor een resultaat waar je pak ‘m beet vijf tot tien jaar plezier van hebt.