Zo lang mogelijk mobiel blijven, hoe doe je dat?

Naarmate je ouder wordt, zul je merken dat sommige dingen in het leven moeizamer gaan. Lopen bijvoorbeeld. Of autorijden, trappen beklimmen, een bad instappen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor veel senioren is dit erg herkenbaar. Vroeger was het vrij gebruikelijk om op je oude dag naar een verzorgingstehuis te gaan. Je had daar je eigen kamer én er liep zorgpersoneel rond. Tegenwoordig stimuleert de overheid het om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. In deze blog geven we je enkele tips hoe je dat het best kunt doen. Heb je zelf nog tips die aan deze blog kunnen bijdragen? Deel je tips gerust met ons! 

Mobiel met een scootmobiel

Ga je graag op pad en ben je altijd gewend geweest om zelf een auto te besturen? Op latere leeftijd kan dit steeds lastiger worden. Daarom is het raadzaam om een scootmobiel aan te schaffen. Ideaal! Met de scootmobiel kom je overal en je kunt makkelijk parkeren. 

Alternatief: de rollator 

Is een scootmobiel (nog) niets voor jou? Dan heb je ook een handige hulp aan een rollator. Met een rollator heb je altijd een steuntje, waardoor je niet bang hoeft te zijn om te vallen. Heb je minder energie dan vroeger? Met een rollator heb je altijd de mogelijkheid om even te rusten. 

Hoog laag bed

Steeds meer moeite om in- en uit het bed te stappen? Een goede nachtrust is belangrijk, dus hier wil je niet op inleveren. Ben je woonachtig in Lelystad en ben je hier op zoek naar een scootmobiel? Zoek in Google eens op ‘scootmobiel Lelystad’. 
Op zoek naar zorghulpmiddelen? Bezoek eens de website https://www.dezorgoutlet.nl/.